Antigén teszteléssel bővül a lakossági koronavírus-vizsgálatok köre

2020. november 23-a, hétfőtől a Budaörsi Egészségügyi Központban végzett koronavírus-vizsgálatok köre a SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat mellett egylépéses SARS-CoV-antigén gyorsteszttel bővül.

Az 5-8 perc alatt eredményt adó gyorsteszt kizárólag kezdeti szűrővizsgálati célt szolgál, segít a fertőzés korai diagnosztizálásában tünetek esetén.

Ellátásszervezési okokból mindkét teszttípust kizárólag érvényes biztosítással (TB-kártyával) rendelkező belföldi magánszemélyeknek kínáljuk.

Vizsgálatok bruttó árai

SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat

19 500,– Ft (hatósági ár)

SARS-CoV-antigén gyorsteszt

15 000,– Ft


A mintavétel mindkét teszttípus esetében hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 7.00 és 10.00 óra között zajlik az intézmény Kossuth utcai központi épületének autóparkolójában található konténerlaborban. Előzetes bejelentkezés nincs, a vizsgálatra a rendelő épületében, a betegirányítóban lehet jelentkezni. A kért vizsgálat díját is ekkor kell megfizetni készpénzzel vagy bankkártyával.

A mintavételre a behívás érkezési sorrendben történik.

A PCR-vizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat itt foglaltuk össze pácienseink számára – kérjük gondosan elolvasni és betartani! Az orrnyílásból végzett antigén gyorsteszt esetében táplálkozási korlátozás nincsen.

További információk:

Kasza Nikoletta
+36 30 519 0879 (munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között)

koronavirusteszt@budaorsmed.hu