Ellenanyagszint-méréssel bővül a koronavírus-vizsgálatok köre

A Budaörsi Egészségügyi Központban végzett koronavírus-vizsgálatok köre ellenanyagszint-méréses (ELISA) vérmintás vizsgálatokkal bővül. A betegségen átesettek védettségi igazolványának kiállításához szükséges teszt 11 000 forintba, a különböző oltásokat (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) követően kialakuló védettség ellenőrzésére szolgáló szerológiai vizsgálat 16 900 forintba kerül. A teszt eredményéről a vizsgált személy 72 órán belül e-mailben kap értesítést. A TritonLabs diagnosztikai laboratórium által kínált szerológiai tesztekről itt és itt lehet bővebben tájékozódni.

Az új vizsgálatok mellett intézményünkben továbbra is elérhető a SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat és az egylépéses SARS-CoV-antigén gyorsteszt.

 

Vizsgálatok bruttó árai

SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat

19 500,– Ft (hatósági ár)

SARS-CoV-antigén gyorsteszt

15 000,– Ft

ELISA szerológiai vizsgálat vénás vérből védettségi igazolványhoz

11 000,– Ft

ELISA oltásspecifikus szerológiai vizsgálat vénás vérből az oltás nyújtotta védettség ellenőrzésére

16 900,– Ft

 

A vérvétellel járó szerológiai vizsgálatok esetében – az orrnyílásból végzett antigén gyorsteszthez hasonlóan – táplálkozási korlátozások nincsenek. A PCR-vizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat itt foglaltuk össze pácienseink számára – kérjük gondosan elolvasni és betartani!

A mintavétel az összes teszttípus esetében hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 8.00 és 10.00 óra között zajlik az intézmény Kossuth utcai központi épületének autóparkolójában található konténerlaborban. Előzetes bejelentkezés nincs, a vizsgálatra a rendelő épületében, a betegirányítóban lehet jelentkezni. A kért vizsgálat díját is ekkor kell megfizetni készpénzzel vagy bankkártyával.

A mintavételre a behívás érkezési sorrendben történik.