Energiadíjat kell fizetni a magánellátásban

2022. november 4. – Kiegészítő energiadíjat vezet be a TritonLife egészségügyi szolgáltató csoport a holdinghoz tartozó magánegészségügyi egységekben. Az átmeneti intézkedés a Budaörsi Egészségügyi Központban csak a magánellátásokat érinti, a társadalombiztosítás által finanszírozott szakellátásokat és műtéteket nem. Az energiadíj érvényesítését a megugró költségek indokolják.

2022. november 8-ától energiadíjat vezet be a Budaörsi Egészségügyi Központot is irányító TritonLife Csoport a cégholding által biztosított magánegészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódóan. A Budaörsi Egészségügyi Központ társadalombiztosítás által finanszírozott és magánellátásokat is kínál a járóbeteg- és az egynapos sebészeti ellátásban – az intézkedés a közfinanszírozott területeket nem érinti.

A kiegészítő energiadíjak tarifái: járóbeteg-szakrendelés vagy laborszolgáltatás igénybevételekor bruttó 990 forint, egynapos sebészeti vagy fekvőbeteg-ellátást igénylő beavatkozás esetén bruttó 9990 forint. A díjtétel a páciens által fizetendő számlán jelenik meg.

A kiegészítő díj bevezetése átmeneti jellegű, célja a rendkívüli mértékben megnövekedett energiaköltségek kigazdálkodása, a biztonságos és színvonalas gyógyító tevékenység, illetve szülészeti ellátások zavartalan fenntartása a vállalatcsoporthoz tartozó kórházakban és szakellátóhelyeken.