Hallásvizsgálat indult a budaörsi szakrendelőben

2023. július 3. – Audiológiai szűrővizsgálatra alkalmas eszközöket telepített a budaörsi szakrendelő; az audiológiai szakrendelés a fül-orr-gégészeti ellátás mellett indult el. A szűrést 18 éven felüliek vehetik igénybe szakorvosi beutalóval, az időpontfoglalás kötelező. A hallásjavító segédeszközök széles körére az egészségbiztosító jelentős támogatást nyújt.

Audiológiai szakrendelés indul a Budaörsi Egészségügyi Központban. A hallásdiagnosztikai kabint az intézmény a hallásjavító gyógyászati segédeszközöket forgalmazó Danavox Kft.-vel együttműködve alakította ki a fül-orr-gégészeten.

Az audiológiai szűrés, vagyis a hallásvizsgálat a fül-orr-gégészeti vizsgálatot követően, beutalóval vehető igénybe; a páciensek fogadását a kapacitások megfelelő kihasználása érdekében a szakrendelő előzetes bejelentkezéshez köti. Az időpontot nem az intézmény központi betegirányítása adja, hanem közvetlenül az audiológiai szakrendelés, kizárólag a +36 30 172 5088-as mobilszámon, munkaidőben. (A fül-orr-gégészet rendelési ideje alatt telefonálókat később hívják vissza.) A rendelési időkről a Budaörsi Egészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni.

Maga a szakrendelés közfinanszírozott, vagyis a hallásvizsgálatért nem kell fizetni. A szakorvos által felírt hallásjavító készülékek segédeszközjegyzékben meghatározott széles körére a magyar egészségbiztosítással rendelkező pácienseknek jelentős támogatás jár, vagyis a segédeszköz árának egy kisebb részét kell csak saját erőből kifizetni.

A budaörsi audiológiai szakrendelés 18 év alattiakat nem fogad. A gyermekek hallásvizsgálatával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet foglalkozik.