Összefogás az ukrán menekültek egészségügyi ellátásáért

A budaörsi szakrendelő közfinanszírozott intézményként és a TritonLife magánegészségügyi szolgáltató csoport tagjaként is részt vesz az ukrán háborús menekültek ellátásában.

Az Ukrajnát ért orosz katonai támadás nyomán civilek tízezrei érkeznek Magyarországra, illetve utaznak át az országon. A magyar kormány humanitárius megfontolásból olyan eljárásrendet vezetett be, ami minden Ukrajnából menekülő embernek könnyített hozzáférést biztosít az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz a járó- és fekvőbeteg-ellátásban. Ennek értelmében az ukrán állampolgárok a Budaörsi Egészségügyi Központ 24 órás sürgősségi ügyeletét, továbbá sebészeti és fül-orr-gégészeti szakrendelését is ingyenesen vehetik igénybe, valamint esetlegesen azokat a szakrendeléseket is, amelyekre az említett helyekről továbbutalják őket.

A közfinanszírozott ellátás kiterjesztése mellett az intézmény a TritonLife csoport tagjaként a legnagyobb magyar magánegészségügyi szolgáltatók humanitárius akciójának is részese. Az Összefogás az egészségért kezdeményezéshez, amelyet Magyarország két nagy – a mindennapokban rivális – egészségügyi szolgáltató csoportja, a TritonLife és a Doktor24 indított útjára, néhány nap alatt tucatnyi egészségügyi vállalkozás csatlakozott. A közös cél, hogy a hazájukat elhagyni kényszerülők minőségi és ingyenes egészségügyi ellátáshoz jussanak Magyarországon. A felajánlások között felnőtt- és gyermekszakorvosi, valamint labor- és képalkotó diagnosztikai kapacitások és szolgáltatások szerepelnek. Az Összefogás az egészségért kezdeményezésről itt lehet tájékozódni bővebben.