Sportsebészet

A sportsebészet (sporttraumatológia) az ortopéd és baleseti sebészet ágaként mára önálló szakterületté vált, a sport- vagy sportjellegű tevékenység kapcsán bekövetkező degeneratív elváltozások, főleg ízületi és izomsérülések diagnosztizálásával és gyógyításával foglalkozik. A cél a fájdalom megszüntetése, a funkció teljes körű helyreállítása és végső soron annak elérése, hogy a páciens a korábbival megegyező szinten tudja folytatni jelentős igénybevétellel járó tevékenységét, legyen szó profi sportolóról vagy mozgást kedvelő amatőrről. A Budaörsi Egészségügyi Központ saját sportsebészeti profilt működtet!

A sportsebészeti tudásközpont létrehozása a TritonLife Csoporton belül dr. Majzik Ernő, intézményünk orvosigazgatója nevéhez fűződik.

Diplomája megszerzését követően az 1990-es évek közepén dr. Majzik a Székesfehérvári Szent György Kórház Traumatológiáján és Sportsebészetén helyezkedett el, és 19 esztendőn keresztül ott dolgozott. 1995-ben azonnal csatlakozott a kórház dr. Abkarovits Géza térdspecialista által megszervezett sportsebészeti csapatához, és a következő években széles körű műtéti gyakorlatot szerzett. 2016-ban a Siófoki Kórházhoz került, ahol a Baleseti Sebészeti Osztály vezetője lett, és létrehozta az ottani Sportsebészeti Részleget. Budaörsön 2020 nyarától tevékenykedik, 2021. január 1-jével orvosigazgatói kinevezést kapott.

Kivételes érzékét és tudását már egészen fiatalon elismerték a sport világában is: 1998-ban felkérést kapott az Alba Volán férfi jégkorongcsapatához. A felnőtt magyar jégkorong-válogatott mellett 2003 óta dolgozik mint csapatorvos, emellett több kézilabda-, kosárlabda- és labdarúgó-sportegyesület szerződött sportsebésze. A sporttraumatológia területén Svájcban, Ausztriában és Németországban képezte tovább magát. Szűkebb szakterületre a boka-, térd- és vállsérülések gyógyítása, munkájában a konzervatív és műtéti megoldások széles repertoárját alkalmazza.

Kalmár Zsolt válogatott labdarúgó

A sportsérülések diagnosztizálásában dr. Majzik Ernő és kollégái több évtizedes rutinjukra támaszkodnak; emellett korszerű képalkotó eszközök segítik őket helyben (röntgen, ultrahang) vagy beutalással (CT, MR).
 


Érdeklődik? Többet akar tudni? Írjon e-mailt, hívjon bennünket  – visszahívjuk!

Budaörsi Egészségügyi Központ
2040 Budaörs, Kossuth Lajos u. 9.
info@budaorsisebeszet.hu
+36 70 668 0591 (Horváth Mercédesz)