Tudnivalók a COVID-védőoltással kapcsolatban

Figyelem! Kérjük a COVID-oltást felvevő pácienseket, pontosan a megadott időpontra érkezzenek. A korán érkezők miatt sor képződik, az előírt távolság nehezen tartható. Az oltóponton minden esetben elegendő oltóanyag van az értesített páciensek beoltására. A korai sorállást semmi sem indokolja!


Az emberi erőforrások minisztere a Budaörsi Egészségügyi Központot COVID-oltópontnak jelölte ki.

Oltópontunk jelenleg kizárólag háziorvosi praxisokból beutalt betegeket fogad, személyre szóló behívás alapján. A behívóval nem rendelkező, oltóponti listán nem szereplő betegek beoltására intézményünkben nincs lehetőség.

Mit kell tudnia annak, akik a Kossuth utcai épületben található oltópontra kap behívót?

  1. Olvassa el gondosan az oltásról szóló központi tájékoztatót!
     
  1. Az ügyintézés gyorsítása és a közös térben történő tartózkodás csökkentése érdekében, ha módjában áll, kinyomtatva és kitöltve hozza magával a hozzájáruló nyilatkozatot, valamint a Budaörsi Egészségügyi Központ oltási adatvédelmi tájékoztatóját. (Akinek nincsen ilyen lehetősége, a nyomtatványokat a helyszínen tölti ki.)


Előzetesen gondolja végig, és tudjon válaszolni az oltást végző orvos kérdéseire:

  • Van-e krónikus betegsége,
  • a közelmúltban, különösen az elmúlt 3 hónapban volt-e súlyos betegsége,
  • az elmúlt 2 hétben volt-e akut megbetegedése,
  • részesült-e a közelmúltban immunrendszert gyengítő kezelésben,
  • milyen állandó gyógyszereket szed.
     
  1. Az oltópontra hozza magával személyazonosító iratait és TAJ-kártyáját. Lehetőleg olyan öltözékben érkezzen, amiben könnyen szabaddá tudja tenni felkarját. Érkezzen pontosan, és tartsa be az intézményben érvényes óvó rendszabályokat. Érkezéskor keresztül kell haladnia a főbejáratnál létesített COVID-szűrőponton. Feltétlenül viseljen orr-száj maszkot, és tartson a többi jelenlévőtől másfél méteres távolságot!
     
  2. A védőoltás előtt szokásos napi ritmusának megfelelően igyon és egyen! Ha vérvételkor, védőoltás vagy injekció beadása kapcsán tapasztalt már ájulást, az oltásra hozzon magával egy palack vizet és esetleg szőlőcukrot. Az előzményeket mindenképpen jelezze az oltóorvosnak.


Együttműködésükre számítunk!

2021. március 10-én

az intézmény vezetése