Csípő - és Térdműtétek

Csípő és térdműtétek 

 

A Budaörsi Egészségügyi Központban mostantól a csípő- és térdfájdalmak teljes körű kezelésére is van lehetőség. 

Specialistánk, Dr. Forster-Horváth Csaba PhD ortopéd szakorvos, jelenleg Svájcban praktizáló elismert szakember, aki mostantól Budaörsön is rendel és operál.

 

Fiatal páciensek (16-45 évesek) esetén, ahol az artrózis mértéke még nem indokolja a csípőprotézist, gyakran artroszkópos beavatkozással a panaszok megszüntethetőek. Ez különösen igaz a csípő becsípődéses/ütközéses szindrómájára.  

Bővebb információ: (https://csipocentrum.hu/csipoizulet/csipoizulet-becsipodes/)

 

A csípőprotézis beültetését a legmodernebb elülső feltárásból, szövetkímélő technikával végezzük, ami így a lehető leggyorsabb felépülést biztosítja pácienseinknek. A minimál invazív műtét legfőbb sajátossága, hogy izmok és inak átvágása nélkül történik, emiatt a kórházi tartózkodás ideje és az operáció utáni fájdalom minimálisra csökkenthető. Nem ritka, hogy a betegek a műtét után már egy-két nappal mankó nélkül tudnak járni. 

Az legkopásállóbb kerámia csúszófelszíneket alkalmazzuk az implantátumok hosszútávú túlélése érdekében.

 

 

Centrumunkban végzett térdműtétek az artroszkópos beavatkozásokat valamint a térdprotézisek beültetését egyaránt magukba foglalják. 

Előbbi esetén leggyakrabban a meniscus szakadását kezeljük, illetve az ízületi porc kerülhet pótlásra kis feltárásból. 

Előrehaladott artrózis esetén a részleges vagy a teljes térdprotézis beültetése jelenti a megoldást, melyet szintén minimál invazív izomkímélő technikával végzünk. Előnye a térd aktív mozgásának korai visszanyerése alacsony fájdalomszint mellett. 

Bővebb információ: https://csipocentrum.hu