Berta Nóra

klinikai szakpszichológus-jelölt


Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kezdtem pedagógia és pszichológia szakon (2011–2014), mesterdiplomámat Angliában szereztem a Newcastle University klinikai és egészségpszichológia szakirányán 2015-ben. Szakdolgozatomat az autoimmun betegségekkel való együttélés témakörében írtam. Jelenleg a Semmelweis Egyetem felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzését végzem.

Tanulmányaim során az angliai Stroke Alapítványnál végeztem önkéntes munkát, ennek során a helyi post-stroke önsegítő csoport társvezetőjeként tevékenykedtem. 2014-ben elnyertem a Santander Formula Scholarship tanulmányi ösztöndíjat. 2015-óta a British Psychological Society kamarai tagja vagyok.

2017 áprilisa óta dolgozom a Budaörsi Egészségügyi Központban az ambuláns klinikai pszichológiai ellátásban.

Az elmúlt évek során számtalan kiváló szakemberrel volt alkalmam együtt dolgozni, és tanulni tőlük. Hazai és nemzetközi tapasztalatok formálták szemléletemet, amelyben ötvöződnek a kognitív viselkedésterápia és az dinamikus irányzat egyes elemei. A klasszikus klinikusi munka és életvezetési tanácsadás mellett szakterületem a testi tünetekkel élő páciensek, különösen a krónikus betegek pszichés támogatása.

Hiszem, hogy a mindennapi problémákkal való megküzdésben segítséget kérni nagy bátorság. Megtisztelő, hogy pácienseim bizalommal fordulnak felém, engem választanak társuknak az önismeret útján. Én pedig törekszem rá, hogy megértő, szakszerűen segítő útitársuk legyek.