Dr. Bódi Mária

kardiológus, belgyógyász, tüdőgyógyász
 

1979-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem summa cum laude eredménnyel. Első munkahelyem a Szolnoki Hetényi Kórház volt, itt szereztem meg szakvizsgáimat: 1983-ban a tüdőgyógyászatot, 1988-ban a belgyógyászatot, 1990-ben a kardiológiát.

1991-től a SOTE Oktató Kórház kardiológiai osztályán, 1999-től 2015-ig a Péterfy Kórház kardiológiai osztályán dolgoztam, az osztályos munka mellett részt vettem az ügyeleti ellátásban, az ambuláns betegellátásban, szívinfarktus után a betegek kardiológiai rehabilitációs kezelésében. Jelenleg a Béke téri Egészségügyi Szolgáltató Kft.-nél dolgozom délelőttönként mint kardiológus.

A Budaörsi Egészségügyi Központ kardiológiai szakrendelésén 2005 óta hetente egyszer rendelek.

Elsősorban a kardiológia non-invazív területe érdekel; a rendelőben lehetőségünk van a szív ekhokardiográfiás vizsgálatára, a ritmuszavarok tartós megfigyelésére, elemzésére 24 órás Holter EKG-val, a mellkasi fájdalmak eredetének tisztázására terheléses EKG-vizsgálattal (kerékpár-ergometria), valamint a hipertóniás betegek vérnyomásának beállítására, a kezelés eredményességének 24 órás vérnyomás-monitorozással (ABPM) történő ellenőrzésére.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a betegek megfelelő tájékoztatást kapjanak betegségükről, a kezelési lehetőségekről, mert így könnyebben érhető el az együttműködés akár gyógyszeres terápiával, akár invazív beavatkozással – de még az egészséges életmód elfogadásában, betartásában is eredményesebbek leszünk. Lényeges, hogy az „egész beteget” lássuk, tisztában legyünk a társbetegségekkel, ezeket figyelembe véve válasszuk ki az optimális kezelést.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Kardiológiai Társaságnak.