Dr. Csákányi László

ortopéd szakorvos


Az egyetem előtt két évet dolgoztam műtősként az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI). Orvosi diplomámat 1982-ben szereztem a SOTE Általános Orvostudományi Karán. Ezután az ORFI-ban helyezkedtem el az Ortopédiai Osztályon prof. dr. Riskó Tibor vezetése alatt. Itt szereztem ortopédiai szakvizsgát 1986-ban.

Az akkori osztály – később Orvostovábbképző Tanszék – teljes műtéti repertoárral bírt. Ehhez kapcsolódott még a reumasebészeti irány is. Itt nagyízületi protetizálást, gerincműtéteket, kéz- és lábrekonstrukciós műtéteket végeztem.

Később egy kollégámmal először kaptunk engedélyt Magyarországon egy olyan speciális gerincsebészeti eljárás elvégzésére – a napjainkig használt Cotrel–Dubousset műtétre –, ami a gerincferdülések műtéti megoldására is alkalmas.

Harminc éve foglalkozom gyereklábak konzervatív kezelésével.

A Budaörsi Egészségügyi Központban két évtizede dolgozom, felnőtteket és gyerekeket is ellátok. 2017-ben a népegészségügyi hatóság az intézményt 12 település idecsatolásával regionális gyermekortopédiai centrumnak jelölte ki – azóta ezt a munkát is végzem. Az Egészségügyi Központ egynapos sebészetén a kezdetektől fogva operálok.

Munkám elismeréseként 2011-ben megkaptam a Budaörs Egészségügyéért Díjat.