Dr. Danka László

ortopéd sebész, gerincspecialista
 

1987-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1990-ben proktológiai tanfolyamot és laparoszkópiás kurzust végeztem. Általános  sebészetből 1994-ben, ortopédiából 2000-ben szereztem szakvizsgát. A következő években a svájci Bernben minimálinvazív gerincsebészeti kurzust, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben torakoszkópiai tanfolyamot végeztem.

Pályafutásomat 1987–88-ban kémiai laborvezetőként kezdtem az Országos Közegészségügyi Intézetben, majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (Honvédkórház) helyezkedtem el először az Általános Sebészeti Osztályon, majd 1995-től a Budai Részleghez tartozó Gerincgyógyászati Osztályon. 2003-tól az Országos Gerincgyógyászati Központban dolgoztam, 2007-től a Budai Irgalmasrendi Kórház Ortopédiai Osztályának főorvosa vagyok. A közfinanszírozott ellátás mellett több mint negyed évszázada dolgozom a magánszektorban is.

A gyógyítás mellett a fiatalabb generáció oktatását, továbbképzését is feladatomnak tekintem: részt vettem a SOTE medikusképzésében, a Nemzeti Gerincgyógyászati Központ nővérképzésében, emellett szakedzői és gyógytornászkurzusokat is vezettem a „Gerinciskola” keretében. 2000 és 2007 között számos posztgraduális képzést tartottam megyei kórházakban. Tudományos munkásságomat több mint húsz konferencia-előadás és szakcikk fémjelzi.

A Budaörsi Egészségügyi Központ csapatához 2022 őszén csatlakoztam, az intézmény sebészeti részlegén ortopédiai műtéteket, csípőprotézis-beültetéseket végzek.