Dr. Erdem Kaan Okan

szemész


Általános orvosi diplomámat 1990-ben szereztem a törökországi Selçuk Egyetemen, Konya városában. Ezt követően kötelező általános orvosi, családorvosi éveimet és katonai szolgálatomat is Törökországban töltöttem. Amikor ezen kötelezettségeimnek eleget tettem, Magyarországra jöttem szemész szakorvosi képzésre. Nagyon gyakorlott oktatók és munkatársak között tölthettem rezidensi éveimet a SOTE I. Szemészeti Klinikán, Budapesten. Közel hat hónap alatt megtanultam magyarul annak érdekében, hogy a páciensekkel is tudjak kommunikálni.

Szakvizsgámat 2000-ben tettem le. Ezt követően több évig folytattam a munkát a I. Szemészeti Klinikán, ahol további szakágakat sajátítottam el, illetve immár szemész szakorvosként kezeltem a betegeket. A klinikán a szemhéjbetegségek és azok plasztikai operációjának specialistája lettem.

2004-től a Budai Irgalmasrendi Kórházban egy húszágyas osztályon a járóbeteg-ellátásban dolgoztam szemész szakorvosként. Később, az egészségügyi rendszer átalakítását követően a kórházban rendeltem, és egynapos sebészeti rendszerben több helyen végeztem szürkehályog- és szemhéjplasztikai műtéteket.

2013 tavaszán családommal szülővárosomba költöztem vissza: Izmirben, Törökországban kezdtem dolgozni. Egy csak szemészeti betegségekkel fogalakozó klinikán járóbetegeket láttam el, illetve magas számban végeztem szürkehályog- és szemhéjplasztikai műtéteket. Nagy számban jöttek hozzám gyermek páciensek is, akiket egyrészt járóbetegként láttam el, másrészt kisebb műtéteket végeztem rajtuk.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Szemorvos Társaságnak. Tagságomat fenntartottam külföldi munkavégzésem idején is, folyamatosan elvégeztem a kötelező magyarországi továbbképzéseket.

2021 novemberében kezdtem el újra Magyarországon dolgozni, ekkor csatlakoztam a Budaörsi Egészségügyi Központ csapatához, mert hiszem, hogy magas színvonalon, modern orvoslási technikákkal láthatom el a hozzájuk érkező betegeket.

A külföldön, más természeti körülmények között élő betegekkel való találkozás segített abban, hogy minél többféle betegséggel találkozzam, azok hatékony kezelését megismerjem. Fontosnak tartom az orvoslásban, hogy a szakorvosok együtt tudják megtalálni a megoldást. Sok esetben a szemészhez érkező beteg végül fül-orr-gégész vagy neurológus értő kezébe kerül – ha orvosa megfelelő helyre irányítja.