Dr. Fekete Katalin

háziorvos, foglalkozás-orvostani szakorvosjelölt
 

A budapesti Semmelweis Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát 2008-ban. Az egyetem elvégzése után a Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetben dolgoztam három évig PhD-ösztöndíjasként, ahol alkalmam volt több kutatási folyamatba is bekapcsolódni, valamint részt vettem a magyar, az angol és a német nyelvű oktatásban.

2011-ben léptem rezidensként a háziorvosi szakképzési rendszerbe, 2018-ban szereztem szakvizsgát. 2020 júliusától foglalkozás-orvostani szakképzést kezdtem, ennek keretében veszek részt a Budaörsi Egészségügyi Központ foglalkozás-egészségügyi rendelésén 2020 őszétől.

Munkám során igyekszem a preventív szemléletre kiemelt súlyt fektetni. Erre különösen jó alkalmat teremtenek az évente kötelező jelleggel előírt munkaalkalmassági vizsgálatok és az önkéntes menedzserszűrések. Ezek révén lehetőség adódik az orvoshoz amúgy ritkábban forduló páciensek egészségi állapotának folyamatos követésére, időben felismerhetők, kiszűrhetők a változások, megbetegedések. Hisz a legfontosabb dolog, ahogy Édesapám számtalanszor idézte és tanította: „Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.”