Dr. Ferencz Mária Éva

szemész
 

Általános orvosi diplomámat 1991-ben szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1995-ben szakvizsgáztam szemészetből summa cum laude minősítéssel. 2008-ban PhD-fokozatot szereztem „A vitreomakuláris határfelszín egyes betegségeinek sebészeti gyógyítása, funkcionális és anatómiai eredmények értékelése” című disszertációmmal. 

1991 és 2008 között a Mária utcai Szemészeti Klinikán dolgoztam, majd 2008-ban elnyertem a Szent Imre Kórház szemészetének profilvezető főorvosi állását.

Tagja vagyok a Magyar Implantációs és Refraktív Sebészeti társaságnak; a Magyar Szemorvostársaság vezetőségi tagjai közé választottak.

2017-ben megkaptam a Pro Medicina Újbuda kitüntetést.

Szakterületem a szürkehályog- és retinasebészet. 23 magyar és angol nyelvű közleménnyel rendelkezem, összesített impaktfaktorom 13 206.

A Budaörsi Egészségügyi Központ Egynapos Sebészetén 2006 szeptemberétől végzek szürkehályogműtéteket.

Mi, szemorvosok életeket nem mentünk. Szerepünk akkor értékelődik fel, amikor olyan gyógyíthatatlan, tartós és végleges látásvesztéssel járó betegség lép fel, amelynek hatalmas terhét az egész család hordozza. Ekkor értékelődik fel a jó látás, amit olyan természetesnek veszünk a hétköznapokban. Nem véletlen a mondás: „Úgy vigyázz rá, mint a szemed világára!”