Dr. Forster-Horváth Csaba PhD

Általános orvosi diplomámat 1999-ben kaptam a Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Ortopéd-traumatológiai szakvizsgámat 2010-ben szereztem meg ugyancsak a Semmelweis Egyetemen, ezt követően a csípő- és térdízület betegségeire specializálódtam. 2011-ben sikerült az egyik legrangosabb angol csípősebészeti ösztöndíjat elnyernem Bristolban, ahol hat hónapon át dolgoztam Senior Hip Fellow-ként. Ezt követően egy térdsebészeti ösztöndíjat is abszolváltam ugyanott.

2012 és 2016 között a Bázeli Egyetemi Klinika (USB) főorvosaként, a csípőízületi sebészet helyettes teamvezetőjeként tevékenykedtem, itt sajátítottam el az anterior vagy elülső feltárásból végzett izomsértés nélküli csípőprotézis-beültetést.

A csípő ízületmegtartó artroszkópos (kulcslyuk-) sebészetét a luzerni Kantonsspitalban, Wolhusenben sajátítottam el Dr. Richard Herzogtól, aki Svájcban a legtöbb ilyen beavatkozást végzi, többek között az első ligában játszó profi hokisokon. 2016-tól az intézmény ortopédiáján és traumatológiáján főorvosi beosztásban több száz ilyen beavatkozást végeztem. Egy új minimálinvazív artroszkópos műtéti technikát is kifejlesztettünk, amely az aktív korosztály mielőbbi visszatérését segíti a sporthoz, mindennapi tevékenységeihez.

2018-ban magánpraxist indítottam Bázelben.

Tagja vagyok a Svájci Ortopédiai és Traumatológiai Társaságnak, a Svájci Orvosi Társaságnak (FMH), a német nyelvű országok artroszkópos és ízületsebészeti társaságának (AGA), a Bázel-vidéki Orvostársaságnak, valamint a Magyar Ortopéd Társaságnak (MOT).

Jelenleg is aktív kutatási tevékenységet végzek az ortopédia területén, továbbá rendszeresen publikálok és tartok előadásokat nemzetközi konferenciákon.

Célom a betegek mozgásképességének helyreállítása gyorsan, fájdalom- és komplikációmentesen, a legújabb – tudományos bizonyítékokra alapozott – minimálinvazív, izomkímélő csípő- és térdsebészeti eljárások alkalmazásával. Pácienseim felkészítésére, részletes tájékoztatására külön honlapot hoztam létre Csípőcentrum néven.