szülész-nőgyógyász
 

Aktív szakmai működésem során több egyetemi intézetben és kórházban dolgoztam, utoljára egy megyei kórházi osztály vezetőjeként. Jelenleg nyugdíjasként módom van több helyen is betegeket ellátni: önkéntes segítőként a Semmelweis Egyetem I.sz. Női Klinikáján, személyes közreműködőként a Duna Medical Centerben. A Budaörsi Egészségügyi Központ munkájában 2008 óta veszek részt.

Nőgyógyászként elsősorban műtéteket, főként has- és méhtükrözéses (laparoszkópos és hiszteroszkópos, közös néven endoszkópos) műtéteket végzek. Tevékenységemmel, oktató munkámmal részem volt a technika országos elterjesztésében. Társszerkesztője voltam 1994-ben az első ilyen tárgyú hazai szakmai kézikönyvnek, és 2017-ben az eddigi legutolsónak is (Gerő Gy. – Molnár-G. B.: Nőgyógyászati laparoszkópia és hiszteroszkópia).

Tudományos fokozataim: Ph.D., med. habil., egyetemi magántanár. Másfél évtizedig voltam a Magyar Nőorvosok Lapja szerkesztője, később főszerkesztő-helyettese is. Tagja voltam a Szakmai Kollégiumnak és elnöke a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságának. A Társaságtól „Veres Érmet”, az egészségügyi minisztertől Diszoklevelet kaptam.

Hiszek abban, hogy az endoszkópos műtéti technikának döntő szerepe van a nőgyógyászatban, mind a fekvő, mind az egynapos sebészeti ellátásban, még a közepesen nagy műtétek eseteiben is. Az utolsó évtizedben aktivitásommal az egynapos sebészet térnyerését igyekeztem segíteni a nőgyógyászatban, kiemelten a laparoszkópia művelésével. Második ciklusban vagyok a Magyar Egynapos Sebészeti Társaság vezetőségi tagja.