Dr. Geszti Franciska

bőr- és nemigyógyász


2005-ben szereztem általános orvosi diplomát a budapesti Semmelweis Egyetemen. A diploma megszerzése után az SE II. Patológiai Intézetében kezdtem dolgozni patológus rezidensként; részt vettem a magyar és a német nyelvű hallgatók oktatásában is.

2011-ben az Országos Onkológiai Intézet Onkodermatológiai Osztályán helyezkedtem el bőrgyógyász rezidensként.

2016-ban az Európai Bőrgyógyászati és Venerológiai Akadémia (EADV) Michael Hornstein-ösztöndíját, 2017-ben a Euroderm Excellence program támogatását, 2019-ben pedig a Női Bőrgyógyászati Társaság (Women’s Dermatologic Society) támogatását nyertem el, így lehetőségem nyílt több nemzetközi kongresszuson részt venni.

2018-ban szakvizsgáztam bőrgyógyászatból kiváló eredménnyel. Bőrgyógyászati rezidens éveim nagy részét a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján töltöttem.

Rendszeresen veszek részt hazai és nemzetközi továbbképzéseken hallgatóként és előadóként is. Több publikációm jelent meg hazai és külföldi szaklapokban bőrgyógyászati, bőrpatológiai és onkodermatológiai témakörben. Az általános bőrgyógyászat mellett kiemelt érdeklődési területem a bőrdaganatok szűrése, kezelése, a bőrsebészet, továbbá az akné és a rozácea kezelése.

Tagja vagyok a Magyar Dermatológiai Társulatnak, az Európai Bőrgyógyászati és Venerológiai Akadémiának (European Academy of Dermatology and Venerology) és az Európai Dermatoonkológiai Társaságnak (European Association of Dermato Oncology). Angol, német, spanyol és francia nyelven beszélek.

A Budaörsi Egészségügyi Központ bőrgyógyászati ambulanciáján 2019 márciusától dolgozom.