Dr. Harrira M. Fahed

felnőtt-gyermek ortopéd sebész, traumatológus, mozgásszervi rehabilitációs specialista


1996-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Szakvizsgáim: traumatológia (2003), ortopédia (2006), mozgásszervi rehabilitáció (2011).

Diplomám megszerzését követően a Weiss Manfréd Csepeli Kórház Altató- és Intenzív Terápiás Osztályára kerültem, majd 2003-ig a Szent János Kórház Traumatológiai Osztályán dolgoztam.

Első szakvizsgám megszerzése után tíz éven keresztül az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) szereztem rendkívül széles körű tapasztalatokat az intézmény különböző osztályain: szeptikus gerinc- és szeptikus csont-ízület sebészeti osztály, ortopédiai osztály, amputációs sebészeti és rehabilitációs osztály, gyerekrehabilitációs osztály: hemiplégia- és posztstroke-rehabilitációs osztály, poszttraumás rehabilitációs osztály, paraplégia-rehabilitációs osztály, agy- és koponyasérültek rehabilitációs osztálya, szeptikus csontsebészeti osztály.

2013-tól 2015-ig az Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán voltam részlegvezető főorvos, osztályvezető-helyettes és az ortopédiai szakrendelők főorvosa. 2015 és 2020 között a fővárosi Szent Rókus Kórházban gyógyítottam a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály főorvosaként és az ortopédiai szakrendelők főorvosaként. 2020–2021-ben a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban voltam a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály osztályvezető-helyettes főorvosa és az ortopédiai szakrendelők főorvosa.

2021 tavaszától a Dr. Romics László Érdi Szakrendelő Intézet mozgásszervi rehabilitációs részlegét és az ortopédiai szakrendelést vezetem. A Budaörsi Egészségügyi Központban 2023 novemberétől tartok ortopédiai szakrendelést, ahol felnőtteket és gyerekeket is fogadok, utóbbiakat akár 8 hetes kortól, valamint ortopédiai magánrendelést.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Traumatológiai Társaságnak, a Magyar Ortopédiai Társaságnak, a Magyar Rehabilitációs Társaságnak, a Magyar–Osztrák Traumatológiai Társaságnak, továbbá a Francia Orvosi Kamarának és a Francia Ortopédiai Társaságnak.

Szűkebb szakmai érdeklődési köröm a gerinc traumás, degeneratív, szeptikus (bakteriális) eredetű betegségeinek ortopédiai és rehabilitációs ellátása; a polineuropátia és a diabéteszesláb-szindróma sebészeti kezelése és rehabilitációja; a váll, a térd és a láb betegségei, ortopédiai ellátásuk és rehabilitációjuk; az amputációk és az amputált végtagú betegek ellátása és rehabilitációja; a hemiplég és paraplég betegek rehabilitációja; a poszttraumás állapotok ellátása és rehabilitációja; a mozgásszervi reumatológiai kórképek és a protézisek beültetése utáni állapotok rehabilitációja; valamint a koponyasérültek rehabilitációja.

Gyermekortopédusként 8 hetes kortól végzek csecsemőszűrést, nagy tapasztalattal rendelkezem a láb és a gerinc deformitásainak (gerincferdülés, Scheuermann-kór) felismerésében és kezelésében.