Dr. Lakatos László

pszichiáter
 

1986-ban kaptam általános orvosi diplomát Budapesten. Kezdetben Székesfehérváron a Pszichiátriai Osztályon, majd a Pszichiátriai Gondozóban dolgoztam. 1991-ben szereztem meg a pszichiátriai szakvizsgát. Ebben az időszakban vettem részt a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikáján pszichoterápiás szakképzésben is. 

Jelenleg a Budaörsi Egészségügyi Központ mellett a Dr. Rose Magánklinikán, egy budapesti drogambulancián és Sárbogárdon pszichiátriai szakrendelésen is dolgozom pszichiáter szakorvosként. Ezenkívül Székesfehérváron és Budapesten is van saját magánrendelésem. 

Elsősorban szorongásos állapotokkal, depresszióval és stressz okozta panaszokkal küzdő embereket gyógyítok. Gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést egyaránt alkalmazok. Szakmai érdeklődési területem a pszichoszomatikus panaszok, amikor a testi panaszok hátterében nincs szervi baj, hanem idegrendszeri eredetű funkciózavar okoz és tart fenn tüneteket, pl. mozgásszervi fájdalmat, hasi panaszokat, fejfájást.

Miért hisznek az emberek valójában hatástalan kezelésekben, milyen félreértések, hiedelmek nehezítik a kezelést, hogyan kell a pszichiátria eredményeit, tudományos hátterét pácienseim számára közérthető nyelven megfogalmazni? Igyekszem minden érintettnek részletes tájékoztatást nyújtani a lehetséges gyógymódokról. Minden embert arra bátorítok, hogy kérdezzen orvosától: ne fogadja el a számára nem érthető magyarázatokat!

A „humorterápia” – ha saját gyengeségünkön tudunk nevetni – nagy erőt ad! 

Jó tanács: Tartózkodjon a lógó orrú orvosoktól!