Dr. Majzik Ernő

sportsebész, traumatológus, ortopéd orvos
 

1995-ben szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, traumatológiából 2001-ben tettem szakvizsgát.

Tizenkilenc évig dolgoztam a Székesfehérvári Szent György Kórház Traumatológiáján és Sportsebészetén. 2016-ban kerültem át a Siófoki Kórházhoz, ahol a Baleseti Sebészeti Osztály vezetője lettem, valamint létrehoztam a Sportsebészeti Részleget.

Svájcban, Ausztriában és  Németországban több tanulmányúton vettem részt, elsősorban a sporttraumatológia tárgykörében. Sporttraumatológusnak vallom magam: kihívás számomra, hogy mindenki – legyen profi vagy amatőr sportoló – úgy épüljön fel sérüléseiből, hogy visszatérhessen a sport világába. Szerencsére a mai orvoslásban számos módszer alkalmazható a sérülések gyógyítása során. Több kézilabda-, labdarúgó- és kosárlabdaklub szerződött sportsebésze, nem utolsó sorban a magyar jégkorong-válogatott orvosa vagyok 2003 óta.

Szakterületeim a térd, a boka, a váll és a könyök sérüléseinek rekonstrukciója, továbbá a degeneratív elváltozások gyógyítása. Akut és krónikus stabilizáló műtétek, valamint különböző porcfelszíni rekonstrukciós beavatkozások széles körét alkalmazom, beleértve a legújabb őssejtterápiás eljárásokat (Lipogems-, ChondroFiller-kezelés).