Dr. Oraveczné Dr. Kiss Éva

belgyógyász, diabetológus 
 

1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude eredménnyel. Harmadéves egyetemistaként a Tudományos Diákkörben a neuropátia szakterülettel foglalkoztam, a TDK konferencián I. helyezést értem el. A vesebetegségek radiológiai diagnosztikája című rektori pályamunkámmal ugyancsak I. helyezett lettem.

1988 és 1991 között a Szőnyi Tibor Kórház Gyermekosztályán dolgoztam Vácott. 1991-től 2000-ig a Pest megyei Flór Ferenc Kórház Kardiológiai és Angiológiai Osztályán, majd a Pest Megyei Diabetológiai Centrumban gyógyítottam. 1996-ban tettem belgyógyászati szakvizsgát, háziorvosi licencvizsgámat 1997-ben, a diabetológiai szakvizsgát 1999-ben, iskolaorvosi és ifjúságvédelmi szakvizsgámat 2002-ben, háziorvosi szakvizsgámat 2003-ban szereztem. 2000–2007 között Gödöllőn városi iskolaorvosi és ifjúságvédelmi feladatot láttam el. 2000-től a diabetológiai szakrendelés vezetőjeként dolgozom a Tormay Károly Egészségügyi Központban Gödöllőn és a Budaörsi Egészségügyi Központban. (Mindkét szakrendelés országos minősítéssel rendelkezik).

A Magyar Diabetes Társaság területi referenseként 26 szakellátóhely minőségbiztosításáért. felelek. Emellett az MDT Edukációs Munkacsoportjának munkájában is részt veszek.

2011-ben Gödöllő Egészségügyéért, 2017-ben Budaörs Egészségügyéért díjban részesültem. 2017-ben a Teljes Élet Cukorbetegen országos pályázaton I. díjat nyertem.

Szívügyem a páciensek edukációja, ezért minden lehetőséget megragadok a betegek oktatására, tanítására. Előadásaim a betegegyesületek számára interneten elérhetők. Budaörsön és Gödöllőn javaslatom alapján alakult és sikeresen működik a cukorbetegek egyesülete, szakmai irányításukban aktívan részt veszek. Emellett évente több alkalommal járok előadásokat tartani más cukorbetegklubokba is. Szakértelmem, pozitív hozzáállásom és jó szándékom segít az embereknek megváltozni, hogy minőségi életük legyen.