Dr. Tóth Zoltán

ortopéd traumatológus
 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán 2006-ban szereztem orvosi diplomát. 2012-ben szakvizsgáztam ortopédia-traumatológiából.

Szakmai gyakorlatomat rezidensképzésem alatt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján szereztem meg, majd 2009-től a Kaposi Mór Oktató Kórház Traumatológiai osztályán dolgoztam. 2015-től a Siófoki Kórházban dolgozom, ahol 2019-ben adjunktusi kinevezésében részesültem.

Mindennapi tevékenységemhez tartozik a baleseti sebészeti esetek ellátása, azon belül is elsősorban a végtagtraumák, valamint az ortopédia-traumatológia határterületéhez tartozó elváltozások – sportsérülések, degeneratív ízületi elváltozások – ellátása, elsősorban a térd-, váll- és csípőízületi eltérések.

Tudományos publikációimban több mint 20 önálló, első szerzős tudományos kongresszusi előadás és idézhető absztrakt, 5 magyar és egy angol nyelvű könyvfejezet, továbbá 6 tudományos közlemény szerepel. Tagja vagyok a Magyar Traumatológus Társaságnak, a Magyart Ortopéd Társaságnak és a Magyar Váll- és Könyöksebészek Egyesületének.

2021 óta dolgozom a Budaörsi Egészségügyi Központban ortopéd traumatológusként. Munkám során nagy súlyt fektetek a tájékoztatásra, mivel a mindenre kiterjedő információ megnyugtatja a sérülteket, betegeket betegségükkel kapcsolatban. Fontos, hogy a betegek tisztában legyenek kórisméjük kezelési lehetőségeivel, illetve azok menetével, továbbá a mindennapi életbe való visszatérés várható időpontjával.