Dr. Wimmer Ágnes

ortopéd szakorvos, manuálterapeuta
 

1983-ban végeztem cum laude eredménnyel a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1983-1990 között az Ortopéd Klinikán dolgoztam sorra járva minden osztályt: felnőtt- és gyermekortopédia, végtagtrauma, onkológia. Nagy szerencsém volt, mert kiváló mesterektől tanultam a szakmát. 1991-ben jeles eredménnyel szakvizsgáztam ortopédiából.

1996-tól 2000-ig a Moszkvai Orvostudományi Egyetemen posztgraduális képzés keretében manuálterápiát tanultam, 2000-ben a Semmelweis Egyetemen sikeres vizsgát tettem belőle. A McKenzie Intézetben McKenzie-terápiát is tanultam, és kicsit belekóstoltam a kínai medicinába is. Ezek az ismeretek a diagnosztikában és a terápiában is segítenek.

Felnőttortopédián több szakrendelőben dolgoztam folyamatosan. Szakrendelésemen elsősorban gerincsérv, gerincbántalmak, "becsípődések", lumbágó, isiász, gerincferdülés, csípőkopás, térdízületi kopás, lábfájás, sarokfájás, csípőszűrés ellátásával foglalkozom.
 
További tevékenységeim közé tartozik a nyaki eredetű szédülés, fülzúgás kezelése. Nagy gyakorlatom van a GUNA kollagén-, valamint a Hyalgan ízületi injekció adásában. A kollagén segíti az ízületek, porcok, izmok, inak regenerációját, kúraszerűen alkalmazva javítja az ízületek mozgásterjedelmét, és jelentős fájdalomcsillapítás is elérhető vele.

Kiváló gyógytornászokkal tevékenykedem szoros együttműködésben, ellesve tőlük a szakmai fogásokat. Szakmámat nagyon szeretem, különösen a betegekkel való foglalkozás nagy öröm számomra. Többször szerepeltem televíziós és rádióműsorokban, sok újságba írtam szakterületemet érintő ismeretterjesztő cikkeket. Folyamatosan képzem magam, nyitott vagyok az újdonságokra. Az orvoslásra mindig is úgy gondoltam, mint élethivatásra. Családi hátterem is predesztinált a pályára: apai-anyai ági felmenőim között sok orvos volt, köztük Semmelweis Ignác is.