Slezák Erika

dietetikus


2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Jelenleg ugyanitt táplálkozástudományi mesterképzésben veszek részt.

2012 óta dolgozom a jelenlegi Dél-Pesti Centrumkórházban, 2020-tól vezető dietetikusként. Szintén 2012-től tevékenykedem a Budaörsi Egészségügyi Központban is dietetikusként. Tagja vagyok a Magyar Diabetes Társaságnak.

Elsősorban cukorbetegekkel foglalkozom, de megkereshetnek emésztőrendszeri, illetve speciális táplálkozási problémákkal is. Fogadok kismamákat, fogyni vágyókat vagy egyszerűen azokat, akik érdeklődnek az egészséges táplálkozás iránt. Akinek már diagnosztizált egészségügyi problémája van, vagy egyszerűen csak egészségesebben szeretne élni, szívesen állok rendelkezésére dietetikai  tanácsadással.

Dietetikusként azt vallom, hogy az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozási szokások kialakítása esélyt ad a betegségek megelőzésére. Az alapvető táplálkozási ismeretek elsajátítása elősegíti az egészség megóvását. Már meglévő betegségek esetén az orvosi terápiát kiegészítő étrendi kezelés célja a betegség gyógyítása, tüneteinek enyhítése, illetve progressziójának lassítása.

A valóban személyre szabott dietetikai tanácsadás feltétele a beteg életvitelének, táplálkozási szokásainak, esetleges betegségeinek pontos ismerete. Ennek tükrében lehet olyan étrendet összeállítani, ami a célnak leginkább megfelel, eredményre vezet, és hosszú távon tartható.