Bőrünk sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv (a legnagyobb szervünk!), működése pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei pedig, amellett hogy kellemetlenek, szabad szemmel is láthatóak, nem tudjuk „eltitkolni” őket. A feltűnőbb bőrtüneteknek nemcsak egészségi, hanem esztétikai következményei is vannak, ezáltal szociális kapcsolatainkra is kihatnak, lelki problémákat is okozhatnak. 

Az orvostudomány számos területe fejlődik, nem kivétel ez alól a bőrgyógyászat sem. Jó pár olyan betegség, amelyik eddig hosszú éveken át keserítette meg a páciensek életét (pl. pattanásos bőr, pikkelysömör, rozácea stb.), ma már jól kezelhetővé, akár gyógyíthatóvá is vált. Érdemes tehát újraértékelnünk magunkban egyik-másik (akár kisebb) bőrproblémához fűződő viszonyunkat: lehet, hogy az újabb és hatékonyabb terápiákkal akár évtizedek óta hordozott problémától szabadulhatunk meg!


Bőrgyógyászati konzultáció

A bőrgyógyászati konzultáció alkalmával a páciens találkozik azokkal a nagy tapasztalattal rendelkező bőrgyógyász kollégáinkkal, akik folyamatosan képzik magukat, hogy a bőrbetegségek egyre szélesebb körében tudjanak segítséget nyújtani. A konzultáció során alapos kikérdezést követően megvizsgálják a páciens bőrét; ennek alapján a szakorvos kezelési tervet ajánl, hogy milyen bőrgyógyászati kezeléssel lenne elérhető legjobb eredmény. 

Lehetőség van anyajegyszűrésre, anyajegy-eltávolításra, szemölcsleszedésre vagy pusztán szakorvosi konzultációra is, legyen szó bármilyen bőrbetegségről (akné, pikkelysömör stb.).