Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 15-től a fül-orr gégészeti szakrendelésen a korábbiakhoz képest nem érkezési sorrendben, hanem előjegyzés alapján működik a betegellátás. Kérjük, a változást követve a betegfelvételen legyenek szívesek bejelentkezni.

Az akut betegellátás természetesen - az orvos döntése alapján - továbbra is elérhető lesz.

A fül-orr-gégészeti szakrendelés keretében a fül, az orr, az arcüregek, a garat és a gége betegségei nyomán fellépő panaszokat és elváltozásokat vizsgáljuk ki és kezeljük. Ilyen panaszok például a fülfájdalom, a fülzúgás, a halláscsökkenés, a szédülés, az orrdugulás, az orrvérzés, a horkolás, a torokpanaszok, az elhúzódó köhögés, a véres köpet, a nyelési nehézségek.

Sokan nem tudják,hogy más kellemetlen és szokatlan elváltozások (hangszínváltozás, rekedtség, szájszárazság, gombócérzés) hátterében betegség húzódhat meg. Ezek eredetét jobb minél előbb szakrendelésen tisztázni. Évente fontos lenne a szájüregi és garatképletek, a hangszalagok szűrővizsgálata is, hiszen ezeknek fontos szerepük van az egészség megőrzésében dohányzók és nemdohányzók körében egyaránt.

Krónikus nátha, elhúzódó orrfolyás esetén allergológus bevonásával történik a vizsgálat és a kezelés. Ha rossz levegővétel vagy horkolás zavarja a páciens éjszakáit, e panaszokkal is gégészhez érdemes fordulni.

Szükség esetén lehetőség van váladéktenyésztésre, vérvételre, röntgen-, CT- , MR-vizsgálatokra is, és más szakrendelés bevonása is szóba jöhet, hiszen sokszor csak több szakorvos együttes véleménye ismeretében állítható fel a pontos diagnózis.

Ha indokolt, ambuláns vizsgálatra, műtétre kórházba tudjuk utalni a betegeket. Bizonyos kórképek esetén lehetőség van a rendelőintézeten belül egynapos sebészeti ellátás igénybevételére is.