Menedzserszűrés

A Budaörsi Egészségügyi Központ menedzserszűrési programja kórházi bennfekvés nélkül szűri ki a betegséget megelőző állapotokat: a szív- és érrendszeri, emésztőszervi, onkológiai eltéréseket. 

Szakorvosaink az egészségi állapottól függően további vizsgálatokra vagy kezelésekre tesznek javaslatot, amelyek elvégezhetőek az Egészségügyi Központban. Rendelőnkben magasan kvalifikált, udvarias személyzet várja a szűrési programra jelentkező partnereket korszerű diagnosztikai eszközökkel, modern műszerekkel (röntgen, labor, ultrahang, mammográfia, csontsűrűségmérés).

Az eredményeket dokumentáljuk, ezekről írásban, majd a vizsgálatok befejezése után orvosi zárójelentés formájában tájékoztatjuk a szolgáltatást igénybe vevőket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen fel bennünket. Munkatársunk segítséget nyújt Önnek és cégének, hogy kiválaszthassa legkedvezőbb szolgáltatási csomagunkat. Győződjön meg személyesen is a Budaörsi Egészségügyi Központban kínált egészségügyi ellátás színvonaláról! 

Várjuk szíves jelentkezését munkanapokon 07.00–15.00 óra között a 30 566 3776-os telefonszámon Nagy Máriánál.


Mit tartalmaz a menedzserszűrési csomag?

 • Laborvizsgálatok. Vérkép (HGB, HTC, FVS, VVT, MCV), vérsüllyedés, teljes vizelet + üledék, székletvérvizsgálat (Weber), vércukor, infarktus-rizikófaktorok, zsíranyagcsere (koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid), ionogram (Na, K, Cl), húgysav, májfunkció (SGOT, SGPT, gamma-GT), vesefunkció (kreatinin, karbamid), PSA-vizsgálat.
 • Belgyógyászati-kardiológiai vizsgálat. A vizsgálat az egyéni és családi kórelőzmény felvételéből és fizikális vizsgálatból áll. A leletek ismeretében a belgyógyász összegző véleményt és gyógyszeres, étkezési, életmódbeli javaslatot tesz.
 • EKG (nyugalmi). Az EKG a szívműködés műszeres vizsgálatára szolgál. Az EKG-görbe kiértékelését a belgyógyász szakorvos végzi. Eltérés esetén további kivizsgálás céljából kardiológushoz irányítja a pácienst.
 • Mellkasröntgen. Elvégzése évenként kötelező, hiszen nemcsak a tüdő, hanem a szív és a nagy erek állapotáról is tájékoztatást ad. A Budaörsi Egészségügyi Központ az elkészült felvételeket dokumentálja, összehasonlításra bármikor rendelkezésre állnak.
 • Áttekintő hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat. A hasüregi (máj, epehólyag, vesék, hasnyálmirigy, lép) és kismedencei szervek (húgyhólyag, nőknél a méh, petefészkek, férfiaknál a prosztata) ábrázolhatók a vizsgálat során.
 • Nőknél komplett emlővizsgálat (fizikális vizsgálat, mammográfia, emlőultrahang). Az emlő betegségeinek fontos diagnosztikus szűrőmódszere – 40 év felett, illetve indokolt esetben fiatalabb korban is – a mammográfia. Az idejében felismert elváltozások jól gyógyíthatók, ezért javasolt évente elvégezni a komplex emlővizsgálatot.
 • Nőgyógyászati vizsgálat citológiával; férfiak részére urológiai vizsgálat. Évente egyszer ajánlott elvégeztetni ezt azt eszközös fizikális szűrést. A nőgyógyászati rákszűrés során előbb a méhnyakról vesznek le váladékot, majd kolposzkóppal (5–20-szoros nagyítású sztereomikroszkóppal) a méhnyak hámfelszínét vizsgálják. Az orvos ezután a méhtestet és a petefészkeket tapintja végig.
 • Szemészeti vizsgálat. A vizsgálat alkalmával a látásélesség mellett szemfenéki képet is vizsgálnak. A szemfenéki kép fontos információkat hordoz belső szerveink működéséről. Magas vérnyomás, cukorbetegség, érszűkület esetén a szemészeti vizsgálat a diagnosztika része.
 • Összefoglaló orvosi javaslat, életmód-tanácsadás.


A csomag ára 79 000,– Ft /fő


Opcionális vizsgálatok

 • Nyaki erek és lágyrész ultrahangvizsgálata, ára 15 000,– Ft /fő
 • Csontsűrűségmérés, ára 13 000,– Ft/fő


A vizsgálatok időtartama kb. 4–4,5 óra.


A vizsgálatok elvégzéséhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges.