A pszichológus – elsősorban a pszichiáter javaslatára – mentálhigiénés ellátással és pszichoterápiával foglalkozik, különféle módszerek segítségével. A pszichoterápia a lelki problémák, magatartászavarok kezelésében és gyógyításában használatos gyógymód. A pszichoterápia mindig kezeléssorozat, több ülésből áll. Az ülések gyakorisága és száma előre rögzítve van.

Az első interjú alkalmával 50 perces állapotfelmérést végzünk a megfelelő terápiás módszer kiválasztására. Az alkalmazott módszert esetspecifikusan határozzuk meg, kidolgozásához projektív és egyéb teszteket alkalmazunk. Szakembereink többféle pszichoterápiás technikában, módszerben rendelkeznek jártassággal.

Bizonyos tünetek, betegségek esetén a pszichoterápia feltétele az alapos orvosi kivizsgálás. A pszichoterápiás eljárások meghatározott esetekben gyógyszeres terápiával kombinálhatók, ami mindig pszichiáter szakorvossal való konzultáció alapján történik.

A pszichológiai szakrendelés felkereséséhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges. 


Életvezetési tanácsadás

A vizsgálati szakasz után 45–50 perc időtartamú alkalmak pszichológussal. Az alkalmak gyakorisága és a terápia teljes hossza egyénenként változik.


Szorongásos zavarok terápiája

A szorongásos és pánikzavarokat kognitív viselkedésterápiával kezeljük nemzetközi iránymutatás alapján, de az egyedi esethez igazodva.