Az amatőr és hivatásos sportolók az átlagembernél nagyobb terhelésnek vannak kitéve, a fokozott igénybevétel megköveteli a szervezet folyamatos felügyeletét. A sportolók egészségét a Budaörsi Egészségügyi Központ szűrővizsgálatokkal, szakszerű ellátással szolgálja az Országos Sportegészségügyi Intézet előírásai szerint. A sportorvosi szakrendelés kizárólag a Budaörsön, Törökbálinton, Biatorbágyon  és Herceghalmon lakókat, valamint a budaörsi sportegyesületek igazolt versenyzőit fogadja.

A versenyen történő részvétel feltételeként előírt sportorvosi igazolás megszerzésének legcélszerűbb módja, hogy a sportoló beutalókért jelentkezik a sportorvosi rendelésen. Ezt követően a beutalókkal felkeresi az adott sportági engedélyhez szükséges szakorvosi rendeléseket (EKG, laboratórium, ortopédia, szemészet, ideggyógyászat, fülészet). A szükséges vizsgálatokról a sportorvos ad felvilágosítást. A beutalók kiadásához nem szükséges időpontot kérni, de a sportorvosi vizsgálathoz igen. 

A felsorolt szakrendelések leleteinek birtokában a sportorvos kiadja a versenyzési engedélyt.

A sportorvosi vizsgálat előfeltétele az Országos Sportegészségügyi Intézet honlapjáról letöltött Sportorvosi vizsgálati kérdőív kitöltése.
 

Kérjük, hogy a kitöltött dokumentumot hozza magával a vizsgálatra!