A szemészeti szakrendelést minden területi beteg beutaló nélkül, előjegyzés alapján veheti igénybe. Természetesen nagy segítség, ha az a páciens, akit háziorvosa speciális kéréssel küld a szakrendelésre, erről írásos dokumentációt (beutalót) hoz. 

A valóban sürgős eseteket lehetőség szerint soron kívül vizsgáljuk rendelési időben, előjegyzés nélkül.

Negyvenéves kor felett panasz hiányában is ajánlott mindenkinek 1-2 évenként felkeresni a szemészeti szakrendelést. Így időben felfedezhető pl. a zöld hályog (glaucoma), a rejtett fénytörési hiba, a szemfenéki eltérés stb. A kötelező minimumfeltételeket bőven meghaladó műszerparkunk, szemorvosaink tapasztalata, tudása és gondossága lehetővé teszi, hogy mindenki a legmagasabb szintű ellátást kapja. A krónikus betegek (glaucoma, diab. retinopathia stb.) gondozását folyamatosan, a nemzetközi standardoknak megfelelően végezzük.


Egynapos sebészeti beavatkozások

Intézetünkben több mint tíz éve végzünk szürkehályog-műtéteket. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a kezdetektől a legmagasabb szintű ellátást tudjuk nyújtani mind a műtét előtt szükséges vizsgálatokban, mind a műtét során. A műtőben Leica mikroszkóp, ALCON Centurion készülék és Verion rendszer áll rendelkezésünkre. A műlencsék közül az ALCON cég teljes lencseválasztékának beültetésére van lehetőség, de ha a páciens orvosa más műlencsét javasol, annak beültetésére is van mód.

A műlencsék tervezését Lenstar optikai biométer és a Verion rendszere is segíti. A műtétek előtt minden esetben elővizsgálat szükséges. Erre kedden délután 14–16 óra között van lehetőség előjegyzés nélkül, TAJ-kártyával, a központi rendszerbe történő bejelentkezést követően. Ekkor az általános szemészeti vizsgálaton felül megtörténik a műlencsék tervezése is. A magas minőségű, egyfókuszú Alcon műlencsék beültetését a nemzeti egészségbiztosítás finanszírozza. A műtétek előtti általános kivizsgálást a helyben működő aneszteziológiai szolgálat szervezi. A műtétekre a várólista általában két hónapnál rövidebb.