Ultrahang, szemészet: április 1-jétől csak az ellátási területről fogad beteget a két szakrendelés

Ultrahang-szakrendelésünkön közfinanszírozott formában csak az ellátási területünkhöz tartozó – budaörsi vagy herceghalmi lakóhellyel rendelkező – pácienseket tudjuk fogadni 2023. április 1-jétől. Az ultrahangos vizsgálat beutalóköteles, az ellátási területen kívüli betegek háziorvosi beutalóját a saját lakóhelyük szerinti ellátóhely köteles elfogadni. Azok számára a páciensek számára, akik ellátási területen kívülről kívánják a szolgáltatást igénybe venni, továbbra is rendelkezésre áll dr. Bálint Beáta beutaló nélkül is igénybe vehető magánrendelése.

A szemészeti szakrendelésre 2023. április 1-je után szintén csak az ellátási területről érkező, lakcímkártyával rendelkező páciensek tudnak bejelentkezni. Máshonnan érkezőket egyelőre nem tudunk fogadni, magánrendelés nem áll rendelkezésre.

A budaörsi önkormányzattal kötött feladatellátási szerződés értelmében intézményünknek minden esetben a helyben élő páciensek kiszolgálását kell előnyben részesítenie. A kizárólagosság az ultrahang- és szemészeti szakrendelés mellett jelenleg a diabetológiai és a gasztroenterológiai szakrendelésre vonatkozik. Az intézkedések célja a hosszúra nyúlt előjegyzési idők csökkentése az érintett területeken.