Szűrőprogramunkat magánszemélyeknek és cégeknek javasoljuk.

Átmenetileg nem elérhető!

Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogram

A Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogram szakorvosi és laborvizsgálataival kórházi bennfekvés nélkül lehetséges kiszűrni a betegséget megelőző állapotokat, a szív- és érrendszeri, emésztőszervi, onkológiai eltéréseket. Rendelőnkben magasan kvalifikált, udvarias személyzet várja a szűrési programra jelentkező partnereket korszerű diagnosztikai eszközökkel, modern műszerekkel (röntgen, labor, ultrahang, mammográfia, csontsűrűségmérés).

Az eredményeket dokumentáljuk, ezekről írásban, majd a vizsgálatok befejezése után orvosi zárójelentés formájában tájékoztatjuk a szolgáltatást igénybe vevő pácienseket. Amennyiben szakorvosaink további vizsgálatokra vagy kezelésekre tesznek javaslatot, ezek rendszerint elvégezhetők helyben, a Budaörsi Egészségügyi Központban.

A szűrésnek különösen nagy jelentősége van a szív- és érrendszeri, valamint az onkológiai megbetegedések korai felismerésében. A két betegségcsoport vezető halálok a világban és Magyarországon, a szűréseken való részvétel kulcsfontosságú e betegségek kialakulásának megelőzésében, illetve a korai felismerésben.

Keressen fel bennünket, győződjön meg személyesen a Budaörsi Egészségügyi Központban kínált egészségügyi ellátás színvonaláról, rendelje meg az egészségszűrést önmaga vagy cége dolgozói számára.

A vizsgálatok elvégzéséhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges. A vizsgálatok időtartama kb. 4–4,5 óra.

Érdeklődését, jelentkezését munkanapokon 07.00–15.00 óra között Kövesdi Petra koordinátor várja a +36 23 445 494-es telefonszámon vagy a kovesdi.petra@budaorsmed.hu e-mail-címen.

Mit tartalmaz a szűrőcsomag?

 • Laborvizsgálatok. Vérkép (HGB, HTC, FVS, VVT, MCV), vérsüllyedés, teljes vizelet + üledék, székletvérvizsgálat (Weber), vércukor, infarktus-rizikófaktorok, zsíranyagcsere (koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid), ionogram (Na, K, Cl), húgysav, májfunkció (SGOT, SGPT, gamma-GT), vesefunkció (kreatinin, karbamid), PSA-vizsgálat.
 • Belgyógyászati-kardiológiai vizsgálat. A vizsgálat az egyéni és családi kórelőzmény felvételéből és fizikális vizsgálatból áll. A leletek ismeretében a belgyógyász összegző véleményt ad, és gyógyszeres, étkezési, életmódbeli javaslatot tesz.
 • EKG (nyugalmi). Az EKG a szívműködés műszeres vizsgálatára szolgál. Az EKG-görbe kiértékelését a belgyógyász szakorvos végzi. Eltérés esetén további kivizsgálás céljából kardiológushoz irányítja a pácienst.
 • Mellkasröntgen. Elvégzése évenként kötelező, hiszen nemcsak a tüdő, hanem a szív és a nagy erek állapotáról is tájékoztatást ad. A Budaörsi Egészségügyi Központ az elkészült felvételeket dokumentálja, összehasonlításra bármikor rendelkezésre állnak.
 • Áttekintő hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat. A hasüregi (máj, epehólyag, vesék, hasnyálmirigy, lép) és kismedencei szervek (húgyhólyag, nőknél a méh, petefészkek, férfiaknál a prosztata) ábrázolhatók a vizsgálat során.
 • Nőknél komplett emlővizsgálat (fizikális vizsgálat, mammográfia, emlőultrahang). Az emlő betegségeinek fontos diagnosztikus szűrőmódszere – 40 év felett, illetve indokolt esetben fiatalabb korban is – a mammográfia. Az időben felismert elváltozások jól gyógyíthatók, ezért a komplex emlővizsgálatot évente javasolt elvégezni.
 • Nőgyógyászati vizsgálat citológiával; férfiak részére urológiai vizsgálat. Évente egyszer ajánlott elvégeztetni ezt az eszközös fizikális szűrést. A nőgyógyászati rákszűrés során előbb a méhnyakról veszünk le váladékot, majd kolposzkóppal (5–20-szoros nagyítású sztereomikroszkóppal) a méhnyak hámfelszínét vizsgáljuk. Az orvos ezután a méhtestet és a petefészkeket tapintja végig.
 • Szemészeti vizsgálat. A vizsgálat alkalmával a látásélesség mellett szemfenéki képet is vizsgálunk. A szemfenéki kép fontos információkat hordoz belső szerveink működéséről. Magas vérnyomás, cukorbetegség, érszűkület esetén a szemészeti vizsgálat a diagnosztika része.
 • Összefoglaló orvosi javaslat, életmód-tanácsadás.
   

A csomag ára 79 000,– Ft / fő.
 

Opcionális vizsgálatok

 • Nyaki erek és lágyrész ultrahangvizsgálata, ára 15.000,– Ft / fő
 • Csontsűrűségmérés, ára 13.000,– Ft / fő